ГоловнаЕкономікаФінанси

Фірма Коломойського виставила на продаж акції Промінвестбанку

Контрольний пакет акцій до вторгнення Росії в Україну належав російському ВЕБ.

Фірма Коломойського виставила на продаж акції Промінвестбанку
Фото: w-n.com.ua

Пакет акцій Промінвестбанку (Київ) в розмірі 99,7726% виставлено на аукціон на біржі ПФТС. Про це повідомляється на сайті фондової біржі, повідомляє БізнесЦензор.

"28 серпня 2019 року на АТ "Фондова біржа ПФТС" відбудеться аукціон з продажу цінних паперів, на які звернено стягнення. На аукціон виставлено 5 млрд акцій ПАТ "Промінвестбанк" (99,7726% статутного капіталу)", – йдеться у повідомленні ПФТС.

Початкова вартість пакету – 532,1 млн грн. На сайті біржі уточнюється, що виставлений на продаж пакет акцій було стягнуто.

У вересні 2018 року Апеляційний суд Києва призначив стягнути акції ПАТ Промінвестбанк на користь компанії "Дайріс" з групи "Приват" Ігоря Коломойського і партнерів.

У червні цього року російський ВЕБ направив в Арбітражний інститут Торгової палати Стокгольма позов до України і зажадав компенсації втрат дочірнього Промінвенвестбанку. ВЕБ звинуватив українську владу в порушенні положень міжурядової угоди 1998 року про заохочення та взаємний захист інвестицій з Росією. Раніше ВЕБ безуспішно намагався продати українську "дочку", яка потрапила під українські санкції у березні 2017 року.

Верховний суд рішенням від 25 січня 2019 року відхилив апеляційні скарги на ухвалу Апеляційного суду Києва від 25 вересня 2018 року, яким суд визнав і дозволив виконати рішення Гаазького арбітражу.

ПАТ "Промінвестбанк" заснований у 1992 році. У російського ВЕБ - 99,7% його акцій. Згідно з даними НБУ, станом на 1 квітня 2019 року Сбербанк із загальними активами 65,07 млрд грн займав 7 місце, Промінвестбанк із загальними активами 47,2 млрд грн - 10 місце серед 77 банків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram