ГоловнаЕкономікаБізнес

ЗМІ повідомили про зміну "смотрящего" на вугільному ринку

Куратором державного енергетичного сектора назвали Віталія Белякова.

ЗМІ повідомили про зміну "смотрящего" на вугільному ринку
Фото: newsprolife.com.ua

Видання "Економічна правда" стверджує, що на вугільному ринку України з'явився новий "смотрящий".

Раніше статус неофіційного куратора державного енергетичного сектора мав Віталій Кропачов, якого пов'язували з депутатом Ігорем Кононенком, але на початку липня його змінив непублічний донецький бізнесмен - Віталій Беляков, пише ЕП із посиланням на джерела.

Після зміни куратора відбулися кадрові перестановки на низці підприємств, у тому числі "Центренерго", "Мирноградвугілля", "Первомайськвугілля", шахті "Нововолинська №10", "Укрвуглереструктуризація", "Волиньвугілля".

Беляков наприкінці 1990-х - початку 2000-х був бізнес-партнером Едуарда Бондаренка, який сьогодні разом з депутатом БПП Максимом Єфімовим спільно володіє "Донбасенерго". З 2010 року аж до втечі сім'ї екс-президента Віктора Януковича в Росію Беляков очолював "Донбаський розрахунково-фінансовий центр" (ДРФЦ). Через цю структуру, як зазначає видання, Олександр Янукович (старший син президента-втікача) контролював групу вуглезбагачувальних фабрик на Донбасі.

"З ДРФЦ Беляков звільнявся з конфліктом. У "ДНР" він не в'їзний. Останні декілька років він жив у Криму, тому що вважав, що в Києві проти нього порушать справи. Повернення Белякова санкціонував Ігор Коломойський", - стверджує співрозмовник видання з Міністерства енергетики.

Водночас Коломойський свою причетність до "призначення" Белякова "смотрящим" категорично заперечує: "Я Белякова ніколи не бачив. Таке прізвище вперше чую".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram