ГоловнаЕкономікаФінанси

Держфінмоніторинг передав у прокуратуру справи про відмивання понад 36 млрд гривень

Правоохоронцям передано 398 матеріалів про корупцію і розкрадання.

Держфінмоніторинг передав у прокуратуру справи про відмивання понад 36 млрд гривень
Фото: npu.gov.ua

Державна служба фінансового моніторингу України в першому півріччі передала правоохоронцям 398 матеріалів справ, пов'язаних із незаконними фінансовими операціями на суму понад 36 млрд гривень. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Матеріали у справах, пов'язаних з відмиванням доходів спрямовані: 

- до органів прокуратури 51 матеріал;

- 92 - до Державної фіскальної служби України;

- 75 - до органів внутрішніх справ;

- 110 - до Служби безпеки України;

- 69 - до Національного антикорупційного бюро України;

- 1 - до Державного бюро розслідувань.

У Держфінмоніторингу зазначили, що приділяють особливу увагу справам розслідування відмивання коштів, отриманих від корупційних дій, розкрадання і привласнення державних коштів і майна. Таких матеріалів з початку року підготовлено 89: 69 для НАБУ, 17 для прокуратури і 3 для СБУ. У зазначених матеріалах сума фінансових операцій, які можуть бути пов'язані з легалізацією коштів і з вчиненням іншого злочину, визначеного Кримінальним кодексом України, становить 4,6 млрд.

Окрім того, 42 матеріали стосуються фінансових операцій осіб, які можуть бути пов'язані з фінансуванням тероризму, сепаратизму і/або проведених за участю осіб, які публічно закликають до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або зміни меж території або державного кордону України. Серед цих матеріалів 12 містять інформацію про виявлені зв'язки з Російською Федерацією. Сума коштів, заблокованих під час розслідувань, перевищила 27 млн гривень.

Нагадаємо, в 2018 році Державна служба фінансового моніторингу виявила підозрілі фінансові операції на 347,4 млрд гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram