ГоловнаЕкономікаДержава

Ціна електроенергії для непобутових споживачів знизиться із серпня, - голова НКРЕКП

"Зниження ціни відбудеться внаслідок перегляду тарифу оператора системи передачі".

Ціна електроенергії для непобутових споживачів знизиться із серпня, - голова НКРЕКП
Фото: EPA/UPG

З 1 серпня 2019 р відбудеться зниження вартості електроенергії для непобутових споживачів. Про це під час круглого столу в комітеті Верховної Ради з ПЕК заявила голова НКРЕКП Оксана Кривенко, повідомляють "Українські новини".

За її словами, зниження ціни відбудеться внаслідок перегляду тарифу оператора системи передачі (ОСП), затвердженого комітетом 12 липня.

"Після старту роботи нового ринку електроенергії енергосистема, працюючи в штатному режимі, перерв в енергопостачання не відбувалося, споживачі не помітили погіршення якості поставки. При цьому запрацювали всі сегменти нового ринку", - зазначила Кривенко, додавши, що ціна, що склалася на ринку електроенергії, є найнижчою в Європі.

Нагадаємо, 1 липня запрацював новий ринок електроенергії, відповідно до прийнятого 2017 року Верховною Радою Закону України "Про ринок електричної енергії". Відповідно до закону, нова модель передбачає введення таких сегментів, як ринок двосторонніх договорів, ринок "на добу вперед", внутрішньодобовий ринок, балансуючий ринок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram