ГоловнаЕкономікаБізнес

США вводять антидемпінгові мита на труби Пінчука

Американці відмовилися продовжувати угоду, що дозволяла п'ять років уникати мита.

США вводять антидемпінгові мита на труби Пінчука

Міністерство торгівлі США скасувало підписану в липні 2014 року угоду про припинення антидемпінгового розслідування щодо труб групи "Інтерпайп" Віктора Пінчука в обмін на цінові зобов'язання за рівнем поставок.

Про це пише "Інтерфакс-Україна" з посиланням на Федеральний реєстр США.

Дію угоди припинено. Американська влада також видає наказ про введення мит на деякі види трубної продукції "Інтерпайпа" з 10 липня і скасовує адміністративний перегляд угоди.

Договір з "Інтерпайпом" було підписано 10 липня 2014 року за результатами антидемпінгового розслідування на три роки. Термін дії закінчувався 10 липня 2017 року, але угоду було продовжено ще на рік, а потім ще на рік.

У рамках угоди "Інтерпайп" продавав нафтогазові труби за справедливими ринковими цінами - мінімальні ціни на таку продукцію погоджує Мінторг США. Угода дозволяла уникнути демпінгу цін і припиняла дію мита в розмірі 7,47%, введеної за підсумками антидемпінгового розслідування проти низки країн-імпортерів сталевих труб, у тому числі України.

7 грудня 2018 року "Інтерпайп" зажадав продовження ще на п'ять років, до 10 липня 2024 року.

Американські виробники United States Steel Corporation, Vallourec Star, LP, TMK IPSCO і Welded Tube USA Inc виступили проти запиту "Інтерпайпу".

10 липня 2019 року Міністерство торгівлі США повідомило "Інтерпайп" про своє рішення не продовжувати угоду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram