ГоловнаЕкономікаДержава

У Фіскальній службі проходять обшуки у справі про угоду з Philip Morris (оновлено)

Минулого тижня обшуки проходили на фабриці іншої компанії у Винниках.

У Фіскальній службі проходять обшуки у справі про угоду з Philip Morris (оновлено)
Фото: Макс Требухов

Правоохоронці проводять обшуки в Державній фіскальній службі. Про це повідомляє агентство Українські новини з посиланням на власне джерело в правоохоронних органах.

Слідчі дії пов'язано з вилученням документів, пов'язаних з підписанням мирової угоди між компанією Philip Morris і державою.

У грудні 2018 року Кабінет Міністрів зобов'язав в.о. голови ДФС Олександра Власова підписати зазначену мирову угоду. До цього компанія заявляла про намір подати в суд на Україну.

Оновлення. У ДФС підтвердили, що обшуки в центральному апараті Державної фіскальної служби і головному управлінні ДФС в Харківській області пов'язані з підписанням мирової угоди між тютюновою компанією Philip Morris і Україною.

"ДФС докладає максимум зусиль для забезпечення прозорості та відкритості своєї діяльності і підтвердженням цього є підписання зазначеної мирової угоди. Це було колегіальним рішення, як розуміємо. Цьому передувала робота Міжвідомчої робочої групи з питань досудового врегулювання спору при Мін'юсті", - заявив в.о. голови ДФС Олександр Власов.

У повідомленні прес-служби відомства з посиланням на генерального директора компанії "Філіп Морріс Україна" Міхаліса Александракіса наголошується, що підписання цієї угоди дозволило компанії продовжити ведення бізнесу в Україні. Своєю чергою, для іноземних та українських інвесторів це стало позитивним свідченням того, що в Україні дійсно створюється сприятливий інвестиційний клімат та покращуються умови для розвитку бізнесу.

У прес-службі з посиланням на Александракіса додали, що процес підписання угоди відбувався прозоро і відповідно до світових стандартів здійснення таких процедур.

Тютюнова компанія "Philip Morris Україна" працює в Україні з 1994 року, виробництво розміщене в Харківській області. Загальна сума інвестицій, спрямована на будівництво та модернізацію тютюнової фабрики, становить 347,8 млн доларів.

Нагадаємо, минулого тижня СБУ і ДБР провели обшуки на Львівській тютюновій фабриці у Винниках. Виробника підозрюють у причетності до контрабанди сигарет.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram