ГоловнаЕкономікаБізнес

Зеленський пообіцяв гроші на реконструкцію аеропорту в Дніпрі

Об'єкт пов'язаний з Ігорем Коломойським.

Зеленський пообіцяв гроші на реконструкцію аеропорту в Дніпрі
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський під час робочої поїздки у Дніпропетровську область заявив, що держава виділить гроші на реконструкцію міжнародного аеропорту "Дніпро".

Як повідомляє пресслужба президента України, йому показали три варіанти вирішення проблеми аеропорту в Дніпрі.

Перший передбачає реконструкцію наявної смуги з подовженням її до 3100-3200 метрів. Другий і третій варіанти - будівництво нових злітно-посадкових смуг завдовжки 2500 метрів і 2900 метрів відповідно.

Варіант будівництва смуги на місці нинішньої (з можливістю продовження до 3200 метрів) визначили як пріоритетний.

"Ми зробимо і допоможемо вам. Кошти будуть, тому що ми розуміємо, що таке для міста-мільйонника аеропорт", - заявив Зеленський.

Для будівництва нової смуги на місці старої потрібно півтора-два роки. Тендер на розробку проєкту реконструкції комплексу аеропорту в Дніпрі заплановано на наступний тиждень, приблизна загальна вартість реконструкції - 2,9 млрд грн.

Термінал аеропорту "Дніпро" належить приватній авіакомпанії "Дніпроавіа", яку пов'язують з Ігорем Коломойським, але 2018 року бізнесмен Олександр Ярославський заявляв, що "переоформив аеропорт у Дніпрі на себе". Він обіцяв вкласти $60-70 млн у будівництво нового аеровокзального комплексу за умови, що держава виділить гроші на реконструкцію злітно-посадкової смуги.

Нагадаємо, що за попередньої влади розглядався варіант будівництва для Дніпра нового аеропорту "Придніпров'я" в селищі Солоне.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram