ГоловнаЕкономікаФінанси

НБУ остаточно скасував ліміт на виведення дивідендів з України

Від початку року скасовано понад 30 валютних обмежень.

НБУ остаточно скасував ліміт на виведення дивідендів з України
Фото: Юлія Березовська\Прес-центр НБУ

Національний банк України в рамках валютної лібералізації з 10 липня цього року остаточно скасував ліміт на репатріацію дивідендів.

Зазначені зміни щодо репатріації дивідендів затверджено постановою правління НБУ № 91 від 9 липня 2019 року, повідомляє прес-служба Нацбанку.

"З 10 липня 2019 року бізнес із іноземним капіталом більше не обмежується лімітом на перерахування дивідендів за кордон або на рахунки нерезидентів в Україні в розмірі 12 млн євро на місяць для однієї юридичної особи. Чергове валютне послаблення не матиме негативних наслідків для макрофінансової стабільності", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в першому півріччі бізнес перерахував за кордон дивіденди на суму 1,27 млрд дол. США, з яких 1,07 дол. США - за рахунок купленої валюти. Такі обсяги перерахування та купівлі валюти є на 20% і 14% меншими, ніж за аналогічний період минулого року.

Скасування ліміту на репатріацію дивідендів є вже третім суттєвим валютним послабленням за останні три тижні, наголошують у НБУ. Раніше Національний банк скасував вимогу обов'язкового продажу валютного виторгу й ліміт на фінансування представництв українського бізнесу за кордоном. Від початку року скасовано понад 30 валютних обмежень.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram