ГоловнаЕкономікаФінанси

Кабмін затвердив членів наглядових рад Приватбанку та Ощадбанку за квотою президента, - ЗМІ

Членами наглядової ради державних банків стали колишні співробітники "Укрексімбанку".

Кабмін затвердив членів наглядових рад Приватбанку та Ощадбанку за квотою президента, - ЗМІ
Фото: oilreview.kiev.ua

Кабінет Міністрів на засіданні в п'ятницю, 5 липня, затвердив кандидатури членів наглядових рад Приватбанку та Ощадбанку за квотою президента.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на джерела.

Членом наглядової ради Приватбанку стала юрист "Укрексімбанку" Юлія Мецгер, а Ощадбанку - Юрій Храмов, до кінця 2010 року тривалий час працював в Укрексімбанку і займав там посаду заступника голови правління.

Як повідомлялося, Кабмін затвердив наглядові ради Приватбанку, Укрексімбанку і Ощадбанку на засіданні 22 травня цього року за винятком членів (по одному в кожному банку) за квотою президента.

Незалежними членами наглядової ради Ощадбанку були призначені Шевкі Аджунер, Байба Апін, Олексій Резніков, Олексій Грінченко, Міхаель Вайнштейн, Пітер Бріггс, представниками держави - Даніель Білак (від КМУ) і Дмитро Власов (від ВРУ).

Новими незалежними членами наглядової ради Приватбанку були затверджені міжнародний радник управління технічної допомоги Казначейства США, в минулому експерт-консультант МВФ Іскья Шарон; колишній генеральний директор з операцій Citi (Єгипет) і член наглядової ради Citi Bank (Україна) Шейх Надір і Еран Кляйн, в минулому займав керівні посади в Commerzbank (Великобританія), Citibank (Великобританія), WestLB (Японія) і Deutsche Bank (Японія).

Також до складу наглядової ради Приватбанку переобрані автор програми реформування банківської системи Туреччини Енгін Анкчакоча, керівний партнер інвесткомпанії Apollo Management Андреа Манетта і фінансист, автор реформи фінсектора в Ірландії Стівен Сіліг. Однак пізніше ці троє відмовилися від призначень.

Приватбанк і Ощадбанк є найбільшими українськими банками.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram