ГоловнаЕкономікаДержава

Мінрегіон погодив виділення 400 млн гривень на 10 київських інфраструктурних проектів

Цього року міська влада відремонтує три школи

Мінрегіон погодив виділення 400 млн гривень на 10 київських інфраструктурних проектів
Фото: Макс Требухов

Комісія оцінки та відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку при Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства погодила виділення Києву 400 млн гривень з фонду регіонального розвитку державного бюджету на 2019 рік на 10 інфраструктурних проектів. Про це сьогодні повідомила прес-служба КМДА.

Кошти Держфонду регіонального розвитку в сумі 400 млн гривень спрямують на важливі для Києва об'єкти, на реалізацію яких з міського бюджету вже передбачено 650 млн гривень. Уже цьогоріч будуть завершені роботи на трьох об'єктах.

Зокрема, виділені кошти спрямують на реконструкцію школи № 42 (вул. Хорольска,19), термомодернізацію спеціалізованї школи №200 з поглибленим вивченням англійської та французької мов (вул. Семашка, 9), а також реставрацію Київської дитячої школи мистецтв №2 ім. Вериковського.

До переліку інвестиційних програм увійшли проекти з розвитку спортивної інфраструктури, будівництва автомобільних доріг, енергоефективності комунальних навчальних закладів, модернізації існуючої системи водовідведення через Дніпро і споруд першої черги Бортницької станції аерації у Дарницькому районі.

За результатами конкурсного відбору у Мінрегіонбуд направлено 7 проектів, які планується реалізувати у 2020 році.

Нагадаємо, мер Києва Віталій Кличко доручив направити акти виконаних робіт з будівництва пішохідно-велосипедного моста і суміжних з ним об'єктів у Київський науково-дослідний інститут судових експертиз для перевірки обсягу робіт і розцінок на них. Після цього міська влада звернеться до Контрольно-ревізійного управління, щоб там теж перевірили вартість виконаних на об'єктах робіт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram