ГоловнаЕкономікаБізнес

АМКУ рекомендував мобільним операторам відмовитися від 4-тижневих тарифів

Компанії повинні відзвітувати протягом 30 днів.

АМКУ рекомендував мобільним операторам відмовитися від 4-тижневих тарифів
Фото: itc.ua

Антимонопольний комітет рекомендував мобільним операторам відмовитися від 4-тижневих тарифів.

Про це повідомила державна уповноважена АМКУ Марія Процишен у фейсбуці.

"Сьогодні після обговорення АМКУ були надані всім трьом операторам мобільного зв'язку: "Київстар", "Vodafone Україна" і lifecell рекомендації, в яких йдеться про необхідність припинення дій, які містять ознаки порушення, передбаченого статтею 1 Закону "Про захист від недобросовісної конкуренції", у вигляді встановлення розрахункового періоду пакета послуг 4 тижні, що позбавляє споживачів можливості зіставлення цін різних тарифних планів з різними розрахунковими періодами, зокрема, в кожному тарифному плані/пакеті послуг інформувати споживачів про розрахункову вартість за день і утриматися від вчинення таких дій з ознаками порушення в майбутньому", - написала вона.

Про розгляд і способи виконання рекомендацій оператори повідомлять комітету протягом 30 днів.

Нагадаємо, що АМКУ почав дослідження 4-тижневих тарифів ще у вересні 2018 року. Це сталося після того, як оператори практично одночасно підняли тарифи на користування мобільним зв'язком (65-75 грн за базовий тариф) і в той самий час скоротили розрахунковий період з одного календарного місяця (30-31 день) до 4 тижнів.

4-тижневі тарифи призводять до того, що протягом одного календарного року користувачі змушені вносити абонплату 13 разів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram