ГоловнаЕкономікаБізнес

Зеленський закликав канадський бізнес інвестувати в Україну

У першу чергу будуть розглядатися проекти щодо відновлення Донбасу.

Зеленський закликав канадський бізнес інвестувати в Україну
Зеленский на встрече с представителями бизнеса в Торонто
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський закликав канадський бізнес інвестувати в Україну. Про це глава держави заявив у Торонто третього липня, під час зустрічі з представниками бізнесу, які входять в Economic Club of Canada.

Про це він заявив у Торонто на зустрічі з представниками бізнесу, які входять в Economic Club of Canada, повідомляється на сайті президента.

"Інвестуйте в Україну! Чому? Тому що ми - одна з найбільш перспективних країн з високим потенціалом зростання", - сказав Зеленський.

Президент зазначив, що в Україні призначено нове керівництво Служби безпеки, Державної прикордонної служби, а також Податкової та Митної служб. "Їх головне завдання - побороти контрабанду і корупцію, терміново припинити тиск на «білий» бізнес. Поступово звільняються люди, яких пов'язували з рейдерством і маніпуляціями з державними реєстрами", - додав Зеленський.

За його словами, потенціал надходжень до держбюджету України внаслідок припинення контрабанди, подолання корупції та виведення економіки з тіні, ймовірно, оцінюється майже в 10 млрд доларів США на рік.

"Нам потрібні справедливі суди. Зараз українській судовій системі не вірить ні суспільство, ні інвестори. Ми це змінимо. Наша команда готує для цього окремий план", - зазначив президент.

Серед галузей, які можуть зацікавити інвесторів, Зеленський назвав IT-галузь, виробництво "зеленої" енергії і видобуток корисних копалин. Зокрема, канадська компанія Brookfield вже інвестує в будівництво IT-центру у Львові.

"Ми дуже зацікавлені в реалізації не менше п'яти таких проектів в основних містах, де сконцентрований IT-бізнес і відповідні інститути", - підкреслив президент.

Він також зазначив, що особливою темою є відновлення Донбасу, відповідно, проекти щодо інвестування в цей регіон будуть розглядатися в першу чергу. Також Зеленський запропонував створити спеціальний інвестфонд для спільного інвестування канадців українського походження в проекти в Україні.

"Як президент України можу гарантувати повну підтримку реалізації такого проекту і захисту інвестицій. Для цього створюється окрема команда", - пообіцяв він.

Президент також підкреслив, що Україна продовжить співпрацю з МВФ і Світовим банком. "Не сумніваюся в їх підтримці", - сказав він.

Нагадаємо, під час поїздки до Маріуполя в червні Зеленський анонсував інвестиції в інфраструктуру Донбасу найближчим часом.

Раніше під час візиту в Німеччину Зеленський пообіцяв особисто контролювати процес залучення німецького бізнесу в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram