ГоловнаЕкономікаДержава

Україна заявила в ООН про незаконність документів Російського морського регістру, виданих у Криму

Видані свідоцтва РМРС повинні вважатися недійсними.

Україна заявила в ООН про незаконність документів Російського морського регістру, виданих у Криму
Севастопольский торговый порт
Фото: morvesti.ru

Україна заявила в Міжнародну морську організацію (ІМО) про незаконність документів Російського морського регістру судноплавства (РМРС), виданих у Криму із середини 2014 року.

Про це повідомила пресслужба Мінінфраструктури.

3 липня делегація України в ІМО повідомила державам-членам про факти ведення РМРС господарської діяльності на окупованій території: "Зокрема, це стосується надання суднам послуг конвенційного огляду та сертифікації для подальшої їх реєстрації під прапором РФ, а також надання суднам сюрвеєрських послуг".

"Таким чином, будь-які класифікаційні та конвенційні свідоцтва, а також інші документи, що видані після 31 липня 2014 року Російським морським регістром судноплавства на тимчасово окупованій території АР Крим та м. Севастополь, є недійсними, не створюють жодних правових наслідків і, по своїй суті, мають вважатися незаконними", - йдеться в повідомленні.

Міжнародна морська організація (ІМО), яка почала функціонувати в 1959 році, відповідає за підвищення надійності і безпеки судноплавства у сфері міжнародної торгівлі і за запобігання забрудненню моря із суден.

ІМО як одна зі спеціалізованих установ ООН забезпечує механізми для співпраці між урядами у формуванні норм і правил, пов'язаних з технічними питаннями, що впливають на міжнародне судноплавство, для сприяння прийняттю максимально здійсненних стандартів безпеки та ефективності морського судноплавства, а також для охорони морського середовища через запобігання і боротьбу з її забрудненням суднами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram