ГоловнаЕкономікаДержава

Нефьодов хоче ввести на митниці організаційну структуру IT-компаній

Митникам запропонують переосмислити свої функції.

Нефьодов хоче ввести на митниці організаційну структуру IT-компаній
Фото: Макс Требухов

Переможець конкурсу на посаду голови Державної фіскальної служби Максим Нефьодов заявив, що хоче ввести на митниці структуру, як у великих IT-компаніях.

Про це він розповів в інтерв'ю VoxUkraine, розповідаючи про свої пріоритети.

Серед них він вказав електронізацію і кадрову реформу. "Я дуже хотів би радикально почистити лави митників, але зараз це фізично неможливо", - визнав Нефьодов. Тому він хоче кардинально змінити організаційну структуру митниці.

"Я ввів би структуру, яка діє у великих IТ-компаніях. Там робота співробітників організована навколо певного продукту, а не підрозділу. Продукт - це, наприклад, якісний процес поштових відправлень, організація малого прикордонного руху, експорт-імпорт товарів. Митники можуть бути розділені не за департаментами, а за напрямками роботи з кожним продуктом. Мені здається, що така організація була б значно цікавішою", - пояснив він.

Нефьодов вважає, що функціонал митниці повинен полягати не в "поставити печатку і видати митну декларацію", а в забезпеченні якісного процесу перетину кордону.

Серед інших пріоритетів на новій посаді Нефьодов назвав оновлення митної інфраструктури, інтеграцію в європейську митну спільноту і написання нового Митного кодексу.

Нагадаємо, Державна митна служба створюється в рамках розподілу Фіскальної служби. Це один з "маяків" Міжнародного валютного фонду.

Нефьодов прийшов на Митницю з Міністерства економічного розвитку і торгівлі, де він займає посаду першого заступника міністра.

Він є обличчям системи державних закупівель ProZorro, крім того, в підпорядкуванні Нефьодова перебувають департаменти управління державною власністю, розвитку підприємництва та регуляторної політики, промислової політики, державних інвестпроектів і підтримки розвитку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram