ГоловнаЕкономікаБізнес

Названо переможців конкурсу на розробку дев'яти нафтогазоносних площ в Україні

Компанії будуть зобов'язані інвестувати понад 430 млн доларів.

Названо переможців конкурсу на розробку дев'яти нафтогазоносних площ в Україні
Одна из скважин Укргаздобычи
Фото: zn.ua

Міжвідомча комісія з організації підписання і виконання угод про розподіл продукції 1 липня затвердила переможців конкурсу на розробку дев'яти нафтогазоносних площ.

Про це йдеться на сайті Міненерговугілля.

Переможцями обрано сім заявок: "Укргазвидобування" - для двох лотів самостійно (Бузівська, Берестянська) і ще двох у партнерстві з канадською Vermilion Energy (Балаклійська, Іванківська), ТОВ "Юкрейн Енерджі", за якою стоїть американська Aspect Energy (Варвинська), "Укрнафтобуріння" (Русанівська), Geo Alliance (Софіївська), ТОВ "Велл Ко" нафтовидобувача "Західнадрасервіс" (Угнівська), "Ойл енд гез оверсиз трединг Бі.Ві." і ТОВ "Нафтогазексплуатація" ДТЕК (Зіньківська).

Виконавчий директор Асоціації газовидобувних компаній України Роман Опімах у фейсбуці повідомив, що з моменту укладення угоди з урядом нафтогазові компанії зобов'язані протягом 5 років інвестувати понад 430 млн доларів у проведення сейсмічних робіт (зокрема 3D на площі 3700 кв. км) і пробурити 39 розвідувальних свердловин, паралельно працюючи над відновленням законсервованих об'єктів для якнайшвидшого отримання газу.

Крім сплати ресурсної ренти (яка становить 1,25 і 2% для газу і рідких вуглеводнів відповідно), компанії також повинні віддавати частину видобутої продукції на користь держави. Частка компенсаційної продукції для покриття витрат інвесторів складе 64-70%, а частка держави в решті прибуткової продукції коливається від 12% до 35% і майже в усіх випадках буде збільшуватися на користь держбюджету, коли проект буде сягати точок окупності (R-factor).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram