ГоловнаЕкономікаДержава

ЄБРР виділив Україні €149 млн кредиту на модернізацію електромереж

Передбачена можливість управляти обладнанням підстанцій з регіональних центрів у режимі реального часу.

ЄБРР виділив Україні €149 млн кредиту на модернізацію електромереж
Фото: www.microdinero.com

Кабінет Міністрів України схвалив розпорядження про доцільність кредиту Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) на €149 млн євро для модернізації мережі електропередач. Про це повідомляють на сайті  Міністерства фінансів.

Проект передбачає заміну трансформаторного обладнання і реконструкцію 12 підстанцій з використанням автоматизованих систем управління технологічними процесами на підстанціях. За його реалізацію буде відповідати ДП "НЕК "Укренерго".

Модернізація електромереж дозволить підвищити ефективність і надійність передачі електроенергії в Західній, Північній, Південній і Центральній Україні.

Крім того, з'явиться можливість управляти обладнанням підстанцій з регіональних центрів у режимі реального часу без постійної присутності персоналу. Введення нових технологій є основою для впровадження розумних мереж енергопостачання "Smart Grid".

Нагадаємо, навесні 2019 року Кабмін спростив модернізацію електромереж низької та середньої напруги, що посприяє розвитку та посиленню їхньої потужності.

Згідно з цими змінами, тепер не потрібен дозвіл Державної архітектурно-будівельної інспекції України для реконструкції або технічного переозброєння електричних мереж напругою до 10 кВ включно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram