ГоловнаЕкономікаБізнес

Справу "Корвалолу" поки що не виграла жодна сторона, - адвокат

Верховний Суд скерував справу на повторний розгляд у суд першої інстанції.

Справу "Корвалолу" поки що не виграла жодна сторона, - адвокат
Фото: 24 Канал

Спір за торгову марку «Корвалол Corvalolum» між фармацевтичними компаніями «Фармак» і «Дарниця» (обидві - Київ) поки що не виграла жодна сторона. Судові розгляди триватимуть. Про це повідомив партнер юридичної компанії AEQUO Олександр Мамуня, що представляє інтереси «Дарниці», коментуючи рішення Великої палати Верховного Суду від 25 червня, повідомляє УНІАН.

«У цій справі раніше було два рішення нижчих судів. Суд першої інстанції вирішив на користь фірми «Фармак», суд апеляційної інстанції - на користь «Дарниці». Обидва рішення - і першої, і другої інстанції - 25 червня були скасовані. Відповідно, суд не віддав перевагу ні одній, ні іншій стороні», - пояснив юрист.

За його словами, оскільки Верховний Суд направив справу на повторний розгляд до суду першої інстанції, можна сказати, що судді фактично запропонували сторонам розглянути справу із самого початку. Мамуня також підкреслив, що зараз «Дарниця» має законне право випускати препарат «Корвалол-Дарниця».

«На сьогодні «Фармак» не володіє добре відомим знаком «Корвалол». У реєстрі добре відомих знаків він відсутній, оскільки був вилучений за рішенням апеляційного суду», - пояснив адвокат.

Як повідомляли, «Фармак» прагне скасувати реєстрацію препарату «Корвалол-Дарниця», вважаючи себе єдиним законним правовласником торгового знака «Корвалол Corvalolum». Судове протистояння триває з 2004 року. У 2011 році «Фармак» остаточно програв спір, однак у 2017-му вирішив поновити його. Апеляційна палата Міністерства економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) визнала позначення «Корвалол Corvalolum» добре відомим щодо «Фармак». Однак у 2018 році Київський апеляційної господарський суд за апеляційною скаргою «Дарниці» скасував це рішення. ПрАТ «Фармак» засноване 1925 року. Є однією з найбільших фармкомпаній України. У 2018 році компанія збільшила чистий прибуток на 25,16% - до 1,05 млрд грн. ПрАТ «Фармацевтична фірма «Дарниця» засноване 1930 року. Є лідером в Україні за обсягом виробництва ліків у натуральному вираженні. Портфель компанії включає близько 250 найменувань готових лікарських засобів. У 2018 році "Дарниця" збільшила чистий прибуток на 31,3%, до 449,134 млн грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram