ГоловнаЕкономікаБізнес

Британський банк заморозив рахунки 8 тисяч клієнтів у рамках боротьби з відмиванням грошей

Обмеження стосуються рахунків на острові Джерсі.

Британський банк заморозив рахунки 8 тисяч клієнтів у рамках боротьби з відмиванням грошей
Фото: EPA/UPG

Британський банк Lloyds заморозив рахунки 8 тисяч клієнтів у заморській території Джерсі в рамках боротьби з відмиванням грошей.

Про це повідомила газета Financial Times.

Таких заходів вжито до вкладників, які протягом трьох років не надали завірених копій документів, що засвідчують їхню особу.

"За останні три роки ми багато разів намагалися зв'язатися з цими клієнтами, просили їх надати необхідну інформацію. На жаль, там, де клієнт не надав її, ми були змушені заморозити рахунки до отримання цієї інформації. Це зроблено, зокрема, для захисту клієнта, оскільки це запобігає використанню його рахунку іншою особою, якщо клієнт припинив використовувати або змінив адресу", - заявили в банку.

Посилили правила фінансової діяльності на острові Джерсі для клієнтів і такі британські банки, як HSBC, Barclays і Royal Bank of Scotland, які направили листи в заморську територію з метою отримання додаткових відомостей про власників рахунків.

2018 року у Великобританії ухвалили норму, яка зобов'язує британські заморські території, в тому числі острови Гернсі і Мен, розкривати імена власників офшорних рахунків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram