ГоловнаЕкономікаДержава

"Укренерго" допустило віялові вимкнення через спеку

У компанії пропонують вивести з ремонту три ТЕС.

"Укренерго" допустило віялові вимкнення через спеку
Фото: 7dniv.info

Держпідприємство "Укренерго" попереджає про ризик виникнення надзвичайної ситуації в енергосистемі через спеку.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

"В енергосистемі склалася загрозлива ситуація із забезпеченням балансу виробництва і споживання електроенергії. За останні два тижні в Україні зафіксовані рекордні показники температури повітря, водночас пік споживання потужності становив 17 935 МВт", - йдеться в повідомленні.

В "Укренерго" попередили про те, що можуть вдатися до віялових вимкнень електроенергії.

"У випадку подальшого підвищення температури, збереження тенденції виведення блоків ТЕС в аварійний ремонт та відсутності палива на теплових станціях в енергосистемі складеться надзвичайна ситуація. Це означає, що в Укренерго не залишиться інструментів для забезпечення покриття максимальних навантажень в енергосистемі. У таких випадках Укренерго може застосовувати графіки аварійного вимкнення для забезпечення цілісності енергосистеми", - зазначили в компанії.

Для вирішення проблеми керівництво пропонує вивести з ремонту Трипільську, Зміївську ТЕС ПАТ Центренерго і Слов'янську ТЕС Донбасенерго або ж включити в роботу газомазутні блоки ТЕС. Також необхідно забезпечити стабільність постачання вугілля, зокрема на Криворізьку і Луганську ТЕС ДТЕК Енерго.

Щодо цього Укренерго вже звернулося до РНБО з відповідним листом. Від оперативності ухвалення рішення та його виконання залежатиме операційна безпека енергосистеми України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram