ГоловнаЕкономікаФінанси

Cbonds Awards CIS підтвердила статус ICU як найкращого інвестиційного банку України Актуально

Премію присуджують на підставі експертних думок користувачів порталу - професійних фінансистів.

Cbonds Awards CIS підтвердила статус ICU як найкращого інвестиційного банку України

Щороку авторитетний портал Cbonds присуджує Cbonds Awards CIS - премію за внесок у фінансовий розвиток країни. Цього року церемонія відбулася 13 червня в Батумі в рамках щорічного конгресу країн СНД, Балтії та Кавказького регіону. Премію присуджують на підставі експертних думок користувачів порталу - професійних фінансистів. Цей рік не став винятком для фінансової групи ICU, яку п'ятий рік поспіль читачі порталу визнали "найкращим інвестиційним банком України".

"Ми утримуємо лідерські позиції на українському ринку управління активами. За минулий рік активи фондів під нашим управлінням збільшилися на 14%, досягнувши 3,5 млрд грн. На сьогодні розмір наших фондів і їх прибутковість одні з найкращих показників на ринку", - прокоментував Макар Пасенюк, керуючий партнер і співвласник групи.

Фонд облігацій з активами 213 млн грн, яким керує ICU, належить до найбільших у своєму сегменті. При цьому активи пенсійних фондів під управлінням ICU наближаються до позначки 500 млн грн, що також є найвищим показником на ринку.

У плани групи також входить зміцнення своїх позицій на ринку облігацій внутрішньої державної позики. Про це говорить Костянтин Стеценко, співвласник і керуючий партнер групи: "Ми плануємо активний розвиток рітейлу для фізичних осіб. За минулий 2018 рік ICU провела угоди з ОВДП на суму понад 60 млрд грн. Зараз ми займаємо чверть українського ринку торгів ОВДП і збираємося ще посилити нашу ринкову позицію розвитком послуг для фізичних осіб".

Також відомо, що до кінця поточного року портфель венчурних інвестицій ICU поповниться новими проектами. На сьогодні портфель складається з 7-ми українських і зарубіжних компаній з інвестиціями ICU від 200 тис. до 1 млн доларів у кожну.

Фінансову підтримку ICU вже отримали IT-проекти, які займаються розробкою технологій і програмного забезпечення. Це компанії з українським корінням - Petcube, Hideez, 3D Look, Apostera, а також англійський розробник Xelba й американський онлайн-банк Good Money.

ICU - фінансова група, заснована в 2006 році. Група надає послуги управління активами і приватним акціонерним капіталом, а також здійснює власні промислові та венчурні інвестиції. Керуючі партнери групи - Макар Пасенюк і Костянтин Стеценко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram