ГоловнаЕкономікаБізнес

Антимонопольний комітет перевірить законність придбання телеканалу ZIK

Вартість телеканалу нижча від порогової для узгодження придбання в АМКУ.

Антимонопольний комітет перевірить законність придбання телеканалу ZIK
Фото: zik.ua

Антимонопольний комітет України перевірить законність придбання телеканалу ZIK, хоча сторони угоди не зверталися до комітету по узгодження. Про це повідомив голова комітету Юрій Терентьєв, пише "Інтерфакс-Україна".

"Із сьогоднішнього дня запущена перевірка цієї інформації", - сказав Терентьєв.

Голова Антимонопольного комітету зазначив, що сторони не зверталися до комітету по узгодження угоди. Регулювання містить порогові показники - по EUR 4 млн у двох учасників концентрації, що може пояснювати відсутність такого звернення.

Мовники телеканалу ZIК - ТРК "Міст ТБ" (виручка у 2017 році склала 16,73 млн грн з чистим прибутком 0,54 млн грн) і ТРК "Нові комунікації" (виручка у 2017 році склала 17,99 млн грн з чистим збитком 8,01 млн грн).

Нагадаємо, 14 червня стало відомо, що власником телеканалу став соратник Віктора Медведчука Тарас Козак, нардеп від "Опозиційного блоку". Козак також є власником телеканалів NewsOne і "112 Україна". На базі своїх медіаактивів він збирається створити новий медіахолдинг під назвою "Новини".

Одразу після звістки про продаж ZIK із каналу звільнилися журналісти Вахтанг Кіпіані, Роман Недзельський, Сергій Рахманін та інші, а також голова медіахолдингу Zik Ігор Туркевич.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram