ГоловнаЕкономікаБізнес

Кабмін затвердив новий склад правління "Укрзалізниці"

Рішення набуло чинності з 14 червня.

Кабмін затвердив новий склад правління "Укрзалізниці"
Фото: Александр Рудоманов

Кабінет Міністрів затвердив новий склад правління "Укрзалізниці". Рішення уряду опубліковано в п'ятничному номері газети "Урядовий кур'єр", повідомила прес-служба уряду.

Рішенням уряду до складу правління введено Івана Юрика, Марчина Целеєвського, Франтішека Буреша, Сергія Кушніра. Одночасно зі складу правління виведено Іренеуша Василевського і Марека Залєсни.

Зберегли свої місця в керівництві "Укрзалізниці" Ремігіуш Пашкевич і Желько Марчек.

Франтішек Буреш, який раніше працював на "Чеській залізниці", буде відповідати в УЗ за реалізацію виконання програми оновлення та будівництва рухомого складу.

Іван Юрик очолюватиме стратегічний напрям залучення інвестицій і роботу з потенційними інвесторами. Також в секторі його відповідальності буде робота з кредитним портфелем компанії та реструктуризація боргів. У 2017-2018 роках він працював на керівних посадах агентства сприяння інвестиціям Ukraineinvest.

Сергій Кушнір раніше працював в УЗ на посаді директора з ремонту рухомого складу, а Марчин Целеєвський у минулому очолював польську залізничну компанію PKP Intercity і авіакомпанію LOT.

Найближчим часом наглядова рада і нове правління планують провести спільне засідання. "Нових позитивних змін сьогодні очікують і наші клієнти-вантажовідправники, і пасажири, і наші співробітники, і наш акціонер - Кабінет міністрів України. Продовжуємо працювати, нарощуємо темп, націлені на результат", - прокоментував призначення нових членів правління голова наглядової ради УЗ Шевкі Аджунер.

Нагадаємо, що правління УЗ очолює Євген Кравцов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram