ГоловнаЕкономікаБізнес

Апеляційний суд наказав зупинити будівництво в урочищі Бичок

Спірна земельна ділянка розташована на території національного парку.

Апеляційний суд наказав зупинити будівництво в урочищі Бичок
Фото: kyiv.gp.gov.ua

Північний апеляційний господарський суд задовольнив позов про припинення будівельних робіт в урочищі Бичок на території Національного природного парку "Голосіївський" у Києві.

Про це повідомила прес-служба столичної прокуратури.

У 2010 році Київрада уклала з ТОВ "Авеста-Буд" договір оренди земельної ділянки площею понад 2,5 га і вартістю понад 62 млн грн, розташованого на території урочища Бичок, для будівництва офісного комплексу з готелями, закладами громадського харчування, приміщеннями торговельно-розважального призначення і паркінгами, салонів з продажу автомобілів тощо.

Рішення було прийнято всупереч тому, що урочище розташоване на території національного природного парку, де законом заборонено будь-яку діяльність, яка негативно впливає на стан природних об'єктів.

Забудовник встиг почати роботи з будівництва автосалону з комплексом АЗК і приступив до вирубки дерев.

Прокуратура Києва вступила в судовий розгляд справи за позовом парку і громадської організації "Корчувате - наш дім" про визнання недійсним договору оренди земельної ділянки, розташованої в Голосіївському районі Києва на Столичному шосе (урочище Бичок), та повернення земельної ділянки.

У лютому 2019 року Північний апеляційний суд Києва визнав незаконною оренду ділянки в урочищі Бичок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram