ГоловнаЕкономікаДержава

"Укравтодор" виконав 50% плану з ямкового ремонту

Загальна пошкодженість доріг через вибоїни - понад 6,5 млн кв. м на 21 тис. км доріг.

"Укравтодор" виконав 50% плану з ямкового ремонту
Фото: http://www.mukachevo.net/

"Укравтодор" виконав 50% плану з ямкового ремонту, відремонтувавши три мільйони квадратних метрів українських доріг. Про це заявив в.о. голови "Укравтодору" Славомир Новак під час засідання Кабміну 12 червня, передає Українська правда.

Цього року на утримання доріг з бюджету виділено 6,1 млрд грн. Незважаючи на те, що 50% доріг відремонтовано, на дороги територіального значення коштів не вистачає. "Залишаються дороги територіального значення. І, відверто кажучи, на дороги територіального значення наявних коштів буде недостатньо", - підкреслив в.о. голови "Укравтодору".

"Відповідно до нашої інформації, загальна пошкодженість доріг через вибоїни - понад 6,5 млн кв. м на 21 тис. км доріг. На сьогодні ліквідовано ямковість приблизно на 3 млн кв. м. Це близько половини всього обсягу", - сказав Новак.

Він повідомив, що уряд може додатково виділити ще 300 млн грн на аварійний ремонт доріг. Ці гроші першочергово буде спрямовано на ремонт трас М-05 і частини М-06. Новак сказав, що відомство зараз чекає на рішення уряду з цього приводу.

Нагадаємо, сьогодні, 12 червня, "Укравтодор" показав чотири варіанти об'їзної Борисполя. Нова дорога буде магістраллю категорії 1а з максимальною швидкістю руху 130 км/год.

Нова об'їзна зможе забезпечити проїзд харківською трасою М-03 без заїзду в Бориспіль, а також проїзд автомобілів з боку Києва в напрямку трас Н-08 Бориспіль-Запоріжжя і Т-10-18 Бориспіль - Яготин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram