ГоловнаЕкономікаДержава

Гройсман: Кабмін прийняв необхідні рішення, щоб ціни на електроенергію не зростали

Рішення уряду повинна затвердити Нацкомісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг.

Гройсман: Кабмін прийняв необхідні рішення, щоб ціни на електроенергію не зростали
Фото: пресс-служба президента

Кабінет Міністрів прийняв усі необхідні рішення для запобігання зростанню цін на електроенергію з 1 липня, коли має запрацювати ринок електроенергії. Про це в ефірі вінницького телеканалу "Віта" заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, передає прес-служба Кабінету Міністрів.

"Парламент у 2017 році прийняв закон про ринок електроенергії. Уряд зобов'язаний вжити всіх заходів, щоб з 1 липня ринок запрацював. Але не можна допустити зростання вартості електроенергії для людей і промисловості. Промисловість - це наш фактор росту. І ми прийняли всі необхідні рішення, щоб не допустити підвищення ціни для населення і обмежити зростання для промисловості. Це урядові рішення. Незалежний регулятор повинен прийняти свої рішення і остаточно затвердити те, що схвалив уряд. Тоді ніяких підвищень ціни не буде", - цитує Гройсмана його прес-служба.

Нагадаємо, 5 червня Кабінет Міністрів поклав спеціальні зобов'язання з постачання електроенергії для потреб населення з 1 липня 2019 року по 31 грудня 2020 року на державні енергогенеруючі компанії "Енергоатом", "Укргідроенерго", а також на "Укренерго" і операторів систем розподілу.

Як зазначив міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик, це рішення дозволить не піднімати ціни на електроенергію для населення з новим ринком електроенергії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram