ГоловнаЕкономікаДержава

Зеленський запропонував повернути "зелений" тариф домашнім СЕС на землі

"Обнулення таких тарифів дуже несправедливе".

Зеленський запропонував повернути "зелений" тариф домашнім СЕС на землі
Фото: EPA/UPG

Президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради невідкладний законопроект №10375, яким пропонується повернути "зелений" тариф домашнім СЕС на землі потужністю до 30 кВт.

Про це повідомив представник президента в Кабміні Андрій Герус.

"Обнулення таких тарифів дрібним електростанціям українців, які інвестували свої заощадження в домашні СЕС, дуже несправедливе. Але такий закон, на жаль, було прийнято і його підписав попередній президент Порошенко. Тому зараз президент Зеленський ініціює, щоб парламент виправив помилку і відновив справедливість. «Зелені» тарифи повинні бути, в першу чергу, не для олігархів, а для звичайних українців, які будуть формувати середній клас і зменшуватимуть роль енергетичних монополій", - написав Герус у фейсбуці.

Рада скасувала "зелений" тариф домашнім СЕС на землі у квітні 2019 року, прийнявши в останній момент поправку до закону про "зелені" аукціони.

Народні депутати прописали, що умовою для отримання "зеленого" тарифу для СЕС потужністю до 50 кВт є встановлення їх на дахах, фасадах будівель та інших капітальних спорудах. Ця умова почне діяти з 2020 року.

До цього гранична потужність домашніх СЕС була встановлена на рівні до 30 кВт, розміщення - без обмежень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram