ГоловнаЕкономікаБізнес

Мережеві компанії будуть готові до запуску ринку електроенергії з 1 липня, - представник "Укренерго"

Запуск нового ринку електричної енергії є частиною міжнародних зобов'язань України щодо імплементації норм Третього енергопакету Європейського Союзу.

Мережеві компанії будуть готові до запуску ринку електроенергії з 1 липня, - представник "Укренерго"
Фото: ТСН

Всі мережеві компанії будуть повністю готові до запуску ринку електроенергії з 1 липня. Про це заявив заступник директора з розвитку ринку і IT НЕК "Укренерго" Андрій Немирівський в Під час круглого столу, організованого USAID, на тему "Впровадження в Україні нового ринку електричної енергії. Виклики і шляхи вирішення", повідомляють "Українські новини".

"П'ять мережевих компаній повністю готові до роботи на ринку, шість – закінчують підготовку, інші будуть готові до кінця місяця", - повідомив Немировський.

Під час круглого столу, всі учасники - представники НКРЕКП і енергокомпаній, так і експерти - висловилися на користь важливості запуску ринку електроенергії 1 липня 2019 року. Дискусія йшла лише про технічну готовність системи до ринку.

На думку заступника генерального директора з питань перспективного розвитку та енергозберігаючих технологій ТОВ "Укренергоконсалтинг" Андрій Борисенко, всі відсталі регуляторні питання Кабінет Міністрів і НКРЕКП мають вирішити до кінця місяця.

Нагадаємо, новий ринок електроенергії, що функціонує у відповідності зі стандартами ЄС, має  бути запущений 1 липня 2019 року відповідно до Закону України "Про ринок електроенергії". На засіданні уряду 5 червня прем'єр-міністр України Володимир Гройсман запевнив, що ринок буде запущено вчасно.

апуск нового ринку електричної енергії є частиною міжнародних зобов'язань України щодо імплементації норм Третього енергопакету Європейського Союзу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram