ГоловнаЕкономікаДержава

Мінекономіки спростило процедуру держзакупівель для дострокових виборів

ЦВК зможе розділити закупівлі на окремі групи.

Міністерство економічного розвитку і торгівлі спростило процедуру державних закупівель для організації та проведення позачергових виборів Верховної Ради, призначених на 21 липня. Про це йдеться в наказі Мінекономіки №898 від 24 травня, опублікованому в урядовій газеті "Урядовий кур'єр" сьогодні.

Мінекономіки внесло зміни в порядок визначення предмета закупівлі, встановивши, що визначення предмета закупівлі послуг, необхідних для передачі (транспортування) окружним виборчим комісіям виборчих бюлетенів для голосування в день проведення позачергових виборів депутатів Ради 21 липня, здійснюється окремо для кожної окружної виборчої комісії (або груп окружних виборчкомів).

Визначення предмета закупівлі послуг за публікаціями в регіональних ЗМІ інформації про підготовку та проведення виборів здійснюється окремо по регіонах.

Визначення предмета закупівлі товарів і послуг, необхідних для підготовки та проведення позачергових виборів депутатів Ради 21 липня, здійснюється за обсягом, номенклатурою та місцем постачання товарів або надання послуг (зокрема, для кожної виборчої комісії або груп виборчих комісій) окремо для цих виборів.

Мінекономіки пояснює, що цей наказ дозволить ЦВК розділити великі закупівлі на менші і провести переговорні процедури, при цьому інформація про обсяги закупівлі та виконавців договору буде відображена в системі електронних закупівель Prozorro.

Нагадаємо, Центральна виборча комісія раніше заявила, що вітає будь-які кроки органів держвлади для вирішення проблем з організацією держзакупівель для забезпечення виборчого процесу з урахуванням його короткостроковості і швидкоплинності.

11 червня Конституційний Суд оголосить рішення з приводу подання народних депутатів про конституційність розпуску парламенту 21 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram