ГоловнаЕкономікаБізнес

"Укравтодор" розірвав контракт з китайським підрядником на дорозі М-12

За півтора року китайці виконали тільки 1% робіт.

Фото: facebook.com/Ukravtodor.Gov.Ua

"Укравтодор" розірвав контракт з китайським підрядником Xinjiang Communications Construction Group Co Ltd, який мав відремонтувати дорогу М-12 від с. Голосків (Хмельницька область) до межі Хмельницької та Вінницької областей (291-332 км).

Про це повідомила прес-служба "Укравтодору".

Договір вартістю 38,49 млн доларів підписали 10 жовтня 2017 року, але до червня 2019 року виконано тільки 1% робіт, хоча мало бути 70%. Понад те, за півтора року доручену китайцям ділянку довели до аварійного стану. Латати ями тепер будуть зусиллями Хмельницького облавтодору.

Проект фінансується за кредитні кошти Світового банку та реалізується на умовах FIDIC із залученням незалежного інженера-консультанта, який здійснює управління і контроль за виконанням робіт. 17 квітня рішення про розірвання контракту узгодили зі Світовим банком.

Фото: facebook.com/Ukravtodor.Gov.Ua

Фото: facebook.com/Ukravtodor.Gov.Ua

Це вже другий контракт, який провалила китайська Xinjiang. У грудні 2018 року було розірвано договір вартістю 57,3 млн на капремонт автомобільної дороги М-03 на лінійних ділянках від Лубен до Полтави (210-333 км).

Компанія Xinjiang Communications Construction Group Co., Ltd. контролюється і регулюється Державною комісією з нагляду і управління активами Сіньцзян-Уйгурського автономного району КНР. Компанія спеціалізується на розвитку транспортної інфраструктури, проектуванні, будівництві і експлуатації доріг і мостів, на тунельних роботах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram