ГоловнаЕкономікаДержава

Гройсман назвав "Нафтогаз" ненаситним монополістом і пригрозив привести його до тями

Прем'єр вказав ціну на газ, яку хоче бачити уряд.

Гройсман назвав "Нафтогаз" ненаситним монополістом і пригрозив привести його до тями
Фото: ukraina.ru

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман розкритикував тарифну політику "Нафтогазу" і пригрозив вжити заходів.

Про це він сказав, відкриваючи засідання уряду в середу.

"Коли імпортні ціни знижуються, у мене питання: адже і внутрішня ціна для споживачів повинна знижуватися? Але вкотре я бачу маніпуляції і завищені ціни з боку "Нафтогазу". Я вважаю, що НАК "Нафтогаз України" затвердив ціни, які вищі за ринкові на червень місяць. Те саме вони планують зробити і на липень. Ми розробили нормативний документ, що не дасть "Нафтогазу" зловживати своїм монопольним становищем, - а вони монополісти ненаситні, - і ми повинні привести їх до тями", - заявив Гройсман.

За його словами, уряд вирішив звернутися до Рахункової палати, Антимонопольного комітету, у Фіскальну службу, в Аудиторську службу з проханням спільно перевірити формування цін "Нафтогазом".

"Вони накрутили ціни до 8800 у деяких регіонах України. Знову будете тикати пальцями в уряд? Ні, це зробив "Нафтогаз". Ніхто цього не терпітиме. Газ повинен коштувати в червні близько 8 тис. гривень, у липні - 7700, а не 8800. Оцей коридор 7,7-8 тис. відповідає ринковій ціні", - сказав він.

Нагадаємо, що гуртова ціна газу в червні становить 6299 гривень за тисячу кубометрів (без ПДВ і витрат на транспортування і розподіл). Ціна для побутових споживачів з усіма націнками і податками складе 8,1-8,8 тис. гривень за тисячу кубометрів залежно від регіону.

Володимир Гройсман планує балотуватися до Верховної Ради, виборча кампанія вже почалася.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram