ГоловнаЕкономікаДержава

Експерт спрогнозував кризу на ринку електроенергії після зростання тарифів

Реформа, за його словами, не готова.

Експерт спрогнозував кризу на ринку електроенергії після зростання тарифів
Александр Харченко
Фото: стоп-кадр

У вересні-жовтні 2019 року на українському ринку електроенергії може початися масштабна криза. Про це повідомив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко для Факти ICTV.

За його словами, причиною кризи може різке зростання цін на електроенергію у зв'язку з набуттям чинності нових правил роботи енергоринку з 1 липня 2019 року.

"Реформа не готова. Причому не готова настільки, що може призвести до масштабної кризи в електроенергетиці вже через 2-3 місяці. Ціна буде вищою, якість послуг при цьому не поліпшиться. І реальної конкуренції не буде", - вважає експерт.

Раніше про загрозу національній безпеці у зв'язку з можливим введенням нових правил роботи енергоринку повідомив в.о. голови СБУ Іван Баканов у своєму листі до Кабінету Міністрів України.

Перенести терміни введення нового оптового ринку рекомендував Світовий банк, ЄБРР, представництво Європейського Союзу та представництво Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) в Україні.

У Верховній Раді на розгляді перебувають кілька законопроектів, які передбачають перенесення старту нових правил роботи енергоринку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram