ГоловнаЕкономікаДержава

Євросоюз назвав умови для отримання Україною траншу

Одна з умов - функціонування системи автоматичної перевірки е-декларацій.

Євросоюз назвав умови для отримання Україною траншу

Умовами отримання наступного траншу макрофінансової допомоги є прийняття середньострокового плану реформування Митної і Податкової служб і автоматична перевірка е-декларацій.

Про це сказав генеральний директор директорату Європейської комісії з питань сусідства і переговорів щодо розширення ЄС Крістіан Даніельссон на спільному з директором департаменту Європи та Центральної Азії Європейської служби зовнішніх дій Томасом Маєр-Гартінгом брифінгу за підсумками зустрічей із владою, передають Українські Новини.

"Цього разу для отримання наступного траншу було визначено необхідність ухвалення закону, який стосується боротьби з відмиванням коштів, і закону, який стосується автоматизованих економічних операторів. Ще одна умова - функціонування системи автоматичної перевірки електронних декларацій, прийняття середньострокового плану реформування Митної і Податкової служб і виконання закону про ринок електричної енергії", - сказав він.

За його словами, ці умови обговорювалися в ході зустрічей з українською владою.

Раніше повідомлялося, що президент Володимир Зеленський зустрівся з місією МВФ і підтвердив, що Україна буде співпрацювати з Фондом.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram