ГоловнаЕкономікаБізнес

"Нафтогаз" підписав меморандум з Halliburton про збільшення видобутку газу

Україна сподівається повернути в експлуатацію 26 непрацюючих свердловин.

"Нафтогаз" підписав меморандум з Halliburton про збільшення видобутку газу
Фото: naftogaz.com

Фото: naftogaz.com

"Нафтогаз України" і його "дочка" "Укргазвидобування" 27 травня підписали меморандум про поглиблення співпраці з ТОВ "Халлібартон Україна", метою якого є збільшення видобутку газу.

Прес-служба "Нафтогазу" повідомила, що він передбачає впровадження на українських родовищах провідних світових технологій у сфері буріння, капремонту, свердловин, цементування, гідророзриву пластів, інтенсифікації видобутку та 3D-моделювання. Крім того, йдеться про постачання Halliburton високотехнологічного обладнання і програмного забезпечення.

У рамках співпраці УГВ і Halliburton починають новий напрямок - надання інтегрованих послуг "під ключ" з буріння бокових стволів на 26 свердловинах. УГВ прогнозує, що такі роботи дозволять повернути свердловини з незадіяного фонду й отримати понад 2 млрд куб. м додаткового видобутку впродовж 10 років.

Загальна вартість договору на послуги буріння бокових стволів становить 2,6 млрд гривень.

Меморандум підписали голова правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв, т.в.о. голови правління УГВ Андрій Фаворов і президент Halliburton у Східній півкулі Джо Рейні.

"Укргазвидобування" співпрацює з Halliburton півтора року. У листопаді 2017 року компанії уклали договір на придбання програмних продуктів Halliburton-Landmark, а в березні 2018-го - мультисервісний договір на закупівлю послуг з оренди бурового устаткування, долотного й інженерного сервісів тощо. Така співпраця дозволила УГВ підвищити власний технологічний рівень і збільшити обсяги видобутку українського газу.

Halliburton - одна з найбільших нафтосервісних компаній світу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram