ГоловнаЕкономікаДержава

Україна втратить мільярдні інвестиції і тисячі робочих місць, відмовившись запустити ринок електроенергії з 1 липня, - думка

"Відмова дати старт ринку - це суцільні втрати".

Україна втратить мільярдні інвестиції і тисячі робочих місць, відмовившись запустити ринок електроенергії з 1 липня, - думка
Фото: EPA/UPG

Країна ризикує втратити тисячі нових робочих місць і залишиться без багатомільярдних інвестицій, якщо відтермінує запуск реформи ринку електроенергії.

Про це йдеться у зверненні Федерації роботодавців паливно-енергетичного комплексу (ПЕК) України до керівництва парламенту, депутатів, голови НКРЕКП і радника президента, повідомляють "Українські новини".

У федерації вважають, що зараз енергетична реформа, яка стала провідником вітчизняної енергетики в європейське енергоспівтовариство, опинилася під загрозою через наміри окремих депутатів відкласти старт реформи.

"Відмова дати старт ринку - це суцільні втрати. Федерація роботодавців паливно-енергетичного комплексу України відзначає, що країна ризикує втратити тисячі нових високооплачуваних робочих місць і залишиться без багатомільярдних інвестицій", - наголошується в зверненні.

У федерації зазначають, що всі учасники ринку - представники генерації і споживачі готові жити за новими правилами, і чотирьох тижнів, які залишилися до старту реформи, вистачить для налаштування всіх процесів і запуску дієвих механізмів нового ринку електроенергії.

"Ринок - це запорука повноцінної конкуренції і прозорого ціноутворення. З 1 липня 2019 року ситуація підкилимного розподілу замовлень і засобів з бюджетів стане неможливою", - переконані автори звернення.

Нагадаємо, 1 липня 2019 року має запрацювати новий ринок електроенергії, на введенні якого наполягають західні партнери і від якого залежить мікрофінансова допомога ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram