ГоловнаЕкономікаБізнес

У "Борисполі" відкрили паркінг біля терміналу D

Спочатку будівництво планували закінчити до Євро-2012.

У "Борисполі" відкрили паркінг біля терміналу D
Фото: facebook.com/volodymyr.omelyan

У міжнародному аеропорту "Бориспіль" введено в експлуатацію першу чергу паркінгу біля терміналу D, який спочатку планували побудувати до Євро-2012.

Про це повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян.

"В аеропорту "Бориспіль" введено першу чергу паркінгу на тисячу автомобілів. Павло Рябікін - бралися багато, але зробили Ви", - написав він у фейсбуці.

За словами міністра, паркінг обладнаний за останнім словом техніки. Зокрема, тут автоматизована система управління з системою індикації вільних паркомісць і система відеоспостереження з розпізнаванням автомобільних номерів і водіїв. Також у паркінгу влаштували зони для заряджання електрокарів.

Раніше повідомлялося, що аеропорт "Бориспіль" вирішив розконсервувати термінал F.

Термінал F у "Борисполі" був введений в експлуатацію в 2010 році. Його пропускна здатність - 900 пасажирів на годину на виліт і приліт. Вартість будівлі становила близько 400 млн грн. Рішення про будівництво терміналу було ухвалено в 2008 році після того, як стало зрозуміло, що термінали A та B не справляються з пасажиропотоком.

У 2012 році напередодні футбольного чемпіонату Європи в "Борисполі" був відкритий більший термінал D, в який поступово перевели всі регулярні авіарейси. Наприкінці 2013 року аеропорт вивів чартерні рейси авіакомпаній МАУ і "Авіалінії Харкова" з терміналу F і закрив його.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram