ГоловнаЕкономікаБізнес

Вартість електроенергії для населення після реформи ринку не зросте, - Кабмін

Вартість електроенергії для населення після реформи ринку не зросте, - Кабмін
Фото: 7dniv.info

У Кабміні заявили, що вартість електроенергії для населення після проведення реформи ринку не зросте. "З метою збереження ціни на електроенергію для населення Кабінет Міністрів вводить механізм покладання спеціальних обов'язків, що забезпечують компенсацію різниці між ринковою і регульованою цінами на електроенергію для населення", йдеться в заяві на сайті уряду.

У Кабінеті Міністрів зазначають, що важливим під час введення нового ринку електроенергії є облік соціального аспекту.

В уряді наголошують, що чинним Законом України "Про ринок електричної енергії" передбачено, що новий ринок повинен бути введений 1 липня 2019 року і буде функціонувати згідно зі стандартами ЄС. "Закон про його введення розроблений спільно з міжнародними партнерами і ухвалений парламентом. На сьогодні юридичних підстав для відтермінування запуску нового ринку електричної енергії не існує", - зазначає Кабмін.

Своєю чергою, Міненерговугілля виконало усі заходи та розробило нормативно-правові акти вторинного законодавства відповідно до закону. Проведено низку зустрічей та нарад, зокрема, в комітеті Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки, Міненерговугілля, НКРЕ і Раді Оптового ринку електричної енергії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram