ГоловнаЕкономікаБізнес

"Укртранснафта" відновила транзит російської нафти з Білорусі

Далі нафта поїде в країни ЄС.

"Укртранснафта" відновила транзит російської нафти з Білорусі
Фото: Neftegaz.ru

"Укртранснафта" відновила прийом російської нафти на лінійно-виробничої диспетчерської станції (ЛВДС) "Мозир" у Білорусі для її подальшого транспортування у напрямку до європейських країн. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Готовність приймати нафту підтвердили на приймально-здавальній ділянці "Фенешлітке" (Угорщина). Відповідно станом на 10:38 "Укртранснафта" відновила транзит сировини угорським споживачам", - ідеться в повідомленні компанії.

Нагадаємо, 19 квітня 2019 року концерн "Белнефтехим" заявив про різке погіршення якості нафти, що надходить по нафтопроводу з Росії. Транзит через територію України було тимчасово зупинено 25 квітня ввечері після того, як європейські споживачі відмовилися приймати російську нафту з підвищеним вмістом масової частки органічних хлоридів.

11 травня "Укртранснафта" відновила транзит через нафтопровід "Дружба" після того, як фахівці угорської компанії MOL провели додаткові дослідження нафти, яка міститься в трубопроводі, і підтвердили готовність її приймати.

15 травня "Укртранснафта" розглянула з російською компанією "Транснефть" договір про компенсацію витрат за витіснення некондиційної нафти з нафтопроводу "Дружба".

17 травня Білорусь знову зупинила транзит нафти в Україну через відсутність резервуарів для "брудної" нафти на українських теренах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram