ГоловнаЕкономікаБізнес

British Airways з жовтня зупинить польоти з Києва в Лондон

Ці маршрути перестають бути комерційно вигідними.

British Airways з жовтня зупинить польоти з Києва в Лондон
Фото: EPA/UPG

Великий Британський перевізник British Airways (Лондон) призупинить польоти між Києвом і Лондоном через їх комерційну невигідність, передає "Інтерфакс-Україна".

"На жаль, ми припиняємо польоти в Київ. У нас довга історія польотів в Україну, якою ми пишаємося, але це більше не є комерційно вигідним. Ми продовжуємо прислухатися до того, чого хочуть наші клієнти, і регулярно оцінюємо маршрути", - відзначили в British Airways.

При цьому в компанії сказали, що будуть співпрацювати з іншими авіаперевізниками для перереєстрації пасажирів, у яких уже є бронь на рейси.

Останній рейс Лондон - Київ - Лондон планується на 2 жовтня 2019 року.

Головними причинами виходу авіакомпанії з України, екс-голова Державіаслужби України Денис Антонюк назвав нерівні умови з іншими компаніями, які виконують рейси в Лондон.

На Facebook він написав, що міністерству інфраструктури неодноразово говорили, що було б правильно розділяти лоукост і не лоукост за різними аеропортам. "Ми ж, ігноруючи навіть Жуляни, відразу відкрили лоукост Бориспіль", - написав він.

Крім того, Антонюк зазначив, що ті, хто піклуються про інтереси держави, запускають чужих перевізників, диктуючи свої умови. А в Україні лоукост Ryanair запустився на своїх умовах.

"Хто цікавіший Україні - Ryanair, яка вивозить гроші з України в Європу, чи бізнес-орієнтований British Airways - питання стратегічне. Я думаю, потрібніші British + Ryanair, що привозить туристів. Ми ж замість нехай довгого, але стратегічно правильного шляху вибрали прості, але дуже емоційні рішення, вигідні для політичного рейтингу, але невигідні для авіації", - підкреслив Антонюк.

У відповідь на цей пост міністр інфраструктури Володимир Омелян у коментарях зазначив, що держава забезпечила однакові правила гри для всіх авіаперевізників: "Завдання держави - гарантувати прозору конкуренцію і однакові правила гри. Ми це забезпечили", - написав він.

Нагадаємо, у вересні 2018 року база даних клієнтів авіакомпанії British Airways зазнала серйозної хакерської атаки. Хакери викрали інформацію, що стосується платежів за картами близько 380 тис. осіб. Атака торкнулася клієнтів, які використовували сайт ba.com і мобільний додаток авіакомпанії для бронювання квитків у період з 21 серпня по 5 вересня 2018 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram