ГоловнаЕкономікаДержава

Розпуск ВР і можлива відставка Кабміну не сильно позначаться на курсі гривні, - банкіри

У середньостроковій перспективі визначальним буде вплив фундаментальних економічних чинників.

Розпуск ВР і можлива відставка Кабміну не сильно позначаться на курсі гривні, - банкіри
Фото: пресс-служба НБУ

Заява президента України Володимира Зеленського про те, що він розпускає Верховну Раду восьмого скликання і прохання про відставку Кабміну, суттєво не вплине на курс гривні. Так вважають банкіри, опитані агентством "Інтерфакс-Україна".

За словами начальника управління дилінгових операцій "Райффайзен банку Аваль" Юрія Гриненка, на міжбанківському валютному ринку гривня продовжує зміцнюватися.

"Така ситуація (з розпуском ВР і ймовірною відставкою Кабміну) була прогнозована і їх не насторожує. Це, напевно, ті слова, які вони хотіли б почути, адже це позитивні повідомлення для громадян. Що вівторка проводять аукціон, і нерезиденти готуються до купівлі ОВДП на завтрашньому аукціоні", - зазначив Гриненко.

Директор казначейства банку "Кредит Дніпро" Олег Курінний вважає, що розпуск Верховної Ради і можлива відставка уряду може вплинути на курс гривні короткостроково і несуттєво.

"У середньостроковій перспективі визначальним буде вплив фундаментальних економічних чинників, що впливають на співвідношення припливу і відпливу валюти: обсяги і графік боргових виплат, перебіг співпраці зі світовими фінансовими організаціями, інтерес інвесторів до вкладень в ОВДП, кон'юнктура світових сировинних і фондових ринків, обсяги експортної виручки і надходжень від трудових мігрантів", - сказав він.

Нагадаємо, під час своєї сьогоднішньої присяги президент Володимир Зеленський заявив, що розпускає Верховну Раду восьмого скликання. Також він запропонував Кабміну подати у відставку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram