ГоловнаЕкономікаБізнес

Траса Київ - Одеса стане частково цементобетонною

"Укравтодор" планує направити на М-05 усі кредити ЄІБ.

Траса Київ - Одеса стане частково цементобетонною
Фото: Владислав Мусиенко

"Укравтодор" упродовж 2019 року має намір підготувати проектну документацію на капітальний ремонт траси М-05 Київ – Одеса в межах Черкаської області і почне проектування у Кіровоградській, Миколаївській та Одеській областях.

Про це повідомив голова "Укравтодору" Славомир Новак.

"Кілька днів тому мені вдалося переконати наших колег з Європейського інвестиційного банку, щоб усе наступне кредитне фінансування, яке ми отримаємо, було направлено саме на дорогу М-05 Київ - Одеса, щоб через кілька років мати повноцінний автобан. Плануємо цю дорогу в межах Черкаської області - в асфальтобетоні, а в межах Кіровоградської, Миколаївської та Одеської областей - у цементобетоні", - написав Новак у фейсбуці.

У 2019 році на трасі М-05 планують відремонтувати 15 кілометрів проблемної ділянки між Жашковом і Уманню за рахунок Дорожнього фонду, а також відремонтувати ділянки в Київській області за рахунок коштів міжнародних фінансових організацій.

Автодорога державного значення М-05 Київ - Одеса є частиною міжнародного транспортного європейського коридору Е95 Гельсінкі - Київ - Одеса - Димитровград - Алексанруполіс. Це єдиний в Україні коридор категорії 1-Б по всій протяжності дороги.

Інтенсивність руху на М-05 становить від 10 до 48,5 тисячі автомобілів на добу в Київській області, в Черкаській області - від 10 до 16 тисяч автомобілів на добу, в Одеській області - від 10 до 40 тисяч автомобілів на добу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram