ГоловнаЕкономікаБізнес

Суд відновив дозвіл ДАБІ на будівництво "будинку-монстра" на Подолі

Архітектурно-будівельна інспекція анулювала дозвіл на будинок, оскільки замість 8 поверхів у ньому побудували 13.

Суд відновив дозвіл ДАБІ на будівництво "будинку-монстра" на Подолі
Скандальный "дом-монстр" на Нижнем Валу в Киеве
Фото: moygrad.kiev.ua

Шостий апеляційний суд скасував рішення Державної архітектурно-будівельної інспекції про анулювання дозволу на будівництво "будинку-монстра" на Подолі. Про це повідомила програма журналістських розслідувань "Наші гроші" з посиланням на постанову суду від 24 квітня.

Компанія "Пателі Лізинг" звернулася до суду з вимогою скасувати рішення ДАБІ. Суд задовольнив її, а також зобов'язав ДАБІ внести дані про це в єдиний реєстр документів.

На думку суду, рішення ДАБІ про анулювання дозволу є незаконним і підлягає скасуванню, оскільки процедуру проведення перевірки було порушено, а припису про усунення порушення вимог законодавства забудовникові не скеровували.

Суд визнав протиправним і скасував рішення ДАБІ. Згідно з матеріалами суду, інспекція ДАБІ в 2012 році видала компанії "Пателі Лізинг" дозвіл на будівництво 8-поверхового будинку. У 2013 році інспекція зареєструвала зміну даних у виданому дозволі - проектну документацію було відкориговано, тепер планувалося будівництво 12-поверхової будівлі. У 2018 році ДАБІ анулювала свій дозвіл.

У 2015 році за позовом Київради суд заборонив ДАБІ видавати документи про готовність цього будинку до експлуатації. Столична влада вимагала знести самовільно добудовані поверхи.

Експертиза встановила, що частковий демонтаж будівлі є технічно можливим. На сьогодні рішення у справі ще немає, зазначає видання. Останнє засідання відбулося 13 травня, дати наступного - поки що невідомо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram