ГоловнаЕкономікаДержава

Запуск ринку електроенергії в липні не відіб'ється на тарифах для населення, - депутат Сажко

Запуск ринку електроенергії в липні не відіб'ється на тарифах для населення, - депутат Сажко
Фото: http://kumar.dn.ua/

Тарифи для населення після запуску ринку електричної енергії в липні 2019 року не зміняться. Таку думку висловив народний депутат Сергій Сажко на своїй сторінці в Фейсбуці.

"За оцінками регулятора тарифи для населення з введенням ринку не виростуть, а для промисловості збільшаться лише на 10%, що менше рівня інфляції", - зазначив Сажко.

На думку народного депутата, всі гравці ринку готові до запуску ринку електроенергії, НКРЕКП виконала величезну роботу з синхронізації законодавства з європейськими нормами, Міненерго також підтримує запуск ринку.

"Представники Європейського енергетичного співтовариства категорично проти будь-яких переносів. Як людина, що має безпосередній стосунок до роботи над Законом, хочу сказати, що він безпрецедентно важливий для України. Це не просто підтвердження проєвропейського вибору країни. Це шлях до оздоровлення економіки, це можливість для оновлення української енергетики, знос якої становить 80%", - зазначив Сажко.

Нагадаємо, 15 травня профільний комітет Верховної Ради проголосував за відкриття оптового ринку електроенергії з 1 липня, як це передбачено Законом України "Про ринок електроенергії".

Відповідно до зобов'язань перед Європейським Енергоспівтовариством Україна повинна імплементувати положення Третього енергопакету ЄС, мета якого провести лібералізацію ринку електроенергії і стимулювати розвиток конкуренції серед постачальників електроенергії. Реформа ринку електроенергії передбачає впровадження європейської моделі, яка буде стимулювати в Україні конкуренцію і появу нових учасників ринку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram