ГоловнаЕкономікаДержава

Кабмін зобов'язав "Укроборонпром" почати фінансовий аудит до 25 травня

Уряд також розробить і подасть до парламенту законодавчі зміни, щоб зробити роботу держконцерну прозорішою.

Кабмін зобов'язав "Укроборонпром" почати фінансовий аудит до 25 травня
Фото: ukroboronprom.com.ua

Кабінет Міністрів зобов'язав Державний концерн "Укроборонпром" провести фінансовий аудит і визначити аудитора до 25 травня.

Про це на засіданні уряду заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, передають "Українськi новини".

"Ми прийняли рішення зобов'язати "Укроборонпром" упродовж 10 днів завершити переговорні процедури з аудиторами, визначити переможця і почати фінансовий аудит", - сказав він.

За його словами, Кабмін розробить і подасть до парламенту законодавчі зміни, які повинні зробити роботу держконцерну прозорішою. При цьому Гройсман підкреслив, що необхідно впроваджувати прозорість руху всіх фінансових коштів в "Укроборонпромі", крім тих даних, які дійсно повинні бути засекречені.

Нагадаємо, 25 лютого вийшло розслідування про те, як державні оборонні заводи закуповували для військової техніки деталі з Росії. Запчастини завозилися контрабандою, їх якість не перевіряли, відтак іноді в Україну потрапляв звичайний металобрухт.

Контрабанду відмивали через фірми-прокладки, які перебували під контролем осіб, наближених до "Укроборонпрому". Прибуток дерибанити між учасниками схеми.

Розслідування базується на листуванні, яке "злило" редакції анонімне джерело в 2018 році. Там були вказані імена, дати, суми хабарів і відкатів.

У квітні президент Петро Порошенко заявив про запуск міжнародного аудиту Держконцерну "Укроборонпром". Раніше, в березні, він також доручив Кабміну провести публічний аудит держконцерну і перевірити керівництво "Укроборонпрому" на поліграфі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram