ГоловнаЕкономікаДержава

Госпсуд Києва об'єднав п'ять позовів Коломойського до НБУ і ПриватБанку

Розгляд цієї справи призначено на 20 травня.

Госпсуд Києва об'єднав п'ять позовів Коломойського до НБУ і ПриватБанку
Игорь Коломойский
Фото: PhtoXPress

Господарський суд Києва вирішив об'єднати в одне всі п'ять проваджень, відкриті за позовами екс-власника ПриватБанку Ігоря Коломойського до Нацбанку України і ПриватБанку про законність п'яти кредитних договорів і його особистого поручительства за ними, і запланував розгляд цієї справи на 20 травня.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Згідно з інформацією в базі судових рішень, провадження в одній із п'яти справ, розгляд якої було призначено першим (на 10 травня), відкрив суддя Вадим Босий 22 квітня поточного року.

"Позовні вимоги обґрунтовані наявністю підстав для визнання недійсним кредитного договору №19 від 03.03.2009, укладеного між НБУ і ... ПриватБанком, а також наявністю підстав для визнання недійсним договору поруки №19-1 / П від 27.05.2016, укладеного між НБУ, ОСОБА_1 (І. Коломойський, - ред.) і ПриватБанком", -  зазначено в повідомленні.

Розглянувши позов, суддя витребував у відповідачів у термін до 8 травня оригінали (для огляду) та копії постанови правління НБУ №92 / БТ від 25.02.2009 та кредитного договору №19 від 03.03.2009, укладеного між НБУ та ПриватБанком, а також запропонував відповідачам надати відгук, усі електронні та письмові докази, висновки експертів і заяви свідків.

Початок розгляду інших чотирьох подібних справ було також призначено на травень, проте на більш пізні дати.

Нагадаємо, 2 травня суд підтвердив п'ять позовів Коломойського до НБУ і ПриватБанку. Повідомляли, що підготовчі засідання у справах призначені на 10 травня, 16 травня, 22 травня і 23 травня.

Раніше українські суди прийняли відразу три судові рішення на користь Коломойського у справі ПриватБанку.

18 квітня Окружний адмінсуд визнав незаконною націоналізацію банку, 19 квітня він же скасував рішення про список інсайдерів ПриватБанку, а 20 квітня Печерський суд скасував особисту поруку Коломойського за кредитами рефінансування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram