ГоловнаЕкономікаДержава

"Укртранснафта" 14 травня продовжить переговори з Росією про зберігання некондиційної нафти

Україні треба звільнити хоча б одну нитку "Дружби" для транспортування нафти в Європу.

"Укртранснафта" 14 травня продовжить переговори з Росією про зберігання некондиційної нафти
Фото: Neftegaz.ru

Черговий раунд переговорів з Росією про локалізацію некондиційної російської нафти з нафтопроводу "Дружба" відбудеться 14 травня. Про це сьогодні повідомив перший заступник генерального директора АТ "Укртранснафта" Андрій Пасішник, передає "Інтерфакс-Україна".

"У нафтопроводі "Одеса-Кременчук" - нафта сорту Azeri, в нафтопроводі "Дружба" - сорт Urals... Для відновлення транзиту в ЄС необхідно звільнити хоча б одну нитку "Дружби" від некондиційної нафти", - зазначив Пасішник.

Він додав, що місце тимчасового зберігання некондиційної нафти "є предметом переговорів з РФ, черговий раунд яких відбудеться 14 травня".

Представник "Укртранснафти" підкреслив, що ситуація з нафтою в "Дружбі" "припала на період Пасхи і травневих свят, тому виникли труднощі з участю держорганів у вирішенні цієї проблеми".

Нагадаємо, 19 квітня 2019 концерн "Білнафтохім" заявив про різке погіршення якості нафти, що надходила по нафтопроводу з Росії. 7 травня Росія повідомила про арешт чотирьох осіб у справі про забруднення нафти в трубопроводі "Дружба". 6 травня Білорусь заявила про надходження кондиційної нафти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram