ГоловнаЕкономікаДержава

Харківський метрополітен має намір відремонтувати вагони за 630 млн гривень

Аукціон планують провести 10 липня.

Харківський метрополітен має намір відремонтувати вагони за 630 млн гривень
Фото: vkurse.ua

Комунальне підприємство "Харківський метрополітен" оголосило тендер на встановлення обладнання, технічне переоснащення та ремонтні роботи рухомого складу з очікуваною вартістю 630 млн гривень. Про це зазначено в даних системи державних закупівель ProZorro.

У парку Харківського метро налічується 328 вагонів з 1962-го по 2015 рік випуску, в тому числі вагон-вимірювач шляхів і вагон для маневрових переміщень.

Кінцевий термін подання тендерних пропозицій - 4 червня, аукціон планують провести 10 липня. Термін поставки - до 31 жовтня 2021 року.

Нагадаємо, наприкінці 2018 року в Харкові анонсували підвищення вартості проїзду в громадському транспорті.

Після цього громадська організація "Харківський антикорупційний центр" (ХАЦ) і депутат міськради, адвокат Ігор Черняка подали позов до суду з метою повернути старі ціни на проїзд. У результаті суд постановив повернути старий тариф за проїзд у Харкові.

Проте 20 лютого 2019 року мерія Харкова повторно підвищила вартість проїзду в громадському транспорті. Тепер вартість проїзду в тролейбусах і трамваях підвищилася з 4 до 6 гривень, а в метро з 5 до 8 гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram