ГоловнаЕкономікаДержава

Hyundai хоче брати участь у тендері на будівництво Харківського метро

Володимир Омелян обговорив можливу співпрацю в сфері транспорту з Кореєю.

Hyundai хоче брати участь у тендері на будівництво Харківського метро
Фото: facebook/Marina Tomko

2 травня 2019 року міністр інфраструктури України Володимир Омелян зустрівся з послом Республіки Корея в Україні паном Лі Янг Гу. Міністр і дипломат обговорили можливу співпрацю у транспортній сфері між Україною і Кореєю. Про це повідомляє прес-центр Міністерства інфраструктури. 

Окрему увагу сторони приділили співпраці в залізничній сфері, зокрема, співпраці "Укрзалізниці" з компанією Hyundai. Омелян зазначив, що пасажирські потяги Hyundai добре зарекомендували себе в Україні.

Міністр також запросив корейську сторону розглянути можливість розміщення потужностей компанії Hyundai в Україні. Зі свого боку Лі Янг Гу висловив бажання компанії Hyundai взяти участь у тендері ЄБРР на будівництво Харківського метрополітену.

"Ми раді вітати корейські компанії та інвесторів в Україні. Цього року ми готуємося до будівництва нового аеропорту в Дніпропетровській області. Цей аеропорт стане найбільшим на сході України. Ми з радістю розглянемо пропозиції всіх зацікавлених корейських архітектурних компаній. Наша мета - щоб аеропорт був побудований у сучасному стилі і став не тільки успішним аеродромом, а й візитною карткою регіону, арт-об'єктом", - додав Володимир Омелян.

Голова міністерства також відзначив стрімке зростання ринку внутрішніх водних вантажних перевезень і запросив корейських інвесторів до співпраці в цій сфері. Він сказав, що таке зростання може бути хорошою можливістю для корейських інвесторів зайти на український ринок і будувати в країні баржі, перевантажувальні термінали і річкові вокзали.

Нагадаємо, 22 квітня 2019 року Володимир Омелян повідомив, що Міністерство інфраструктури передумало забороняти експлуатацію літаків, виготовлених 20 років тому. Разом з цим Державіаслужба посилить контроль за технічним станом повітряних суден, що використовуються для перевезення пасажирів, оскільки безпека є першочерговою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram