ГоловнаЕкономікаБізнес

Рівненська АЕС запустила другий енергоблок після капітального ремонту

Тепер у роботі 11 з 15 енергоблоків чотирьох діючих АЕС України.

Рівненська АЕС запустила другий енергоблок після капітального ремонту
Фото: rnpp.rv.ua

1 травня о 22:30 Рівненська АЕС підключила другий блок до енергосистеми країни після завершення капітальних планово-попереджувальних робіт. Про це повідомила прес-служба держпідприємства "НАЕК "Енергоатом", передає "Інтерфакс-Україна".

Таким чином, станом на ранок четверга в роботі були 11 з 15 енергоблоків чотирьох діючих АЕС України. На блоці №1 Хмельницької АЕС - 159 доба середнього планового ремонту (до 6 серпня), на блоці №4 Запорізької АЕС - 57 доба середнього планового ремонту (до 14 червня), на блоці №2 Запорізької АЕС - 51 доба капітального планового ремонту (до 18 серпня), на блоці №2 Южно-Української АЕС - 45 доба капітального планового ремонту (до 3 липня).

Показники, що характеризують радіаційний, протипожежний та екологічний стан на проммайданчиках усіх АЕС країни, в межах норми.

Нагадаємо, за минулі свята РАЕС на добу відключала третій блок через загоряння автотрансформатора, до якого призвело коротке замикання 29 квітня о 21:04. О 22:07 загоряння трансформатора 7АТ було ліквідовано. Блок №3 підключили до мережі 30 квітня о 21:01.

У лютому 2019 року НАЕК "Енергоатом" уклала договір на поставку запчастин до дизель-генераторів для Южно-Української АЕС на 80 млн грн з виробником цього обладнання - компанією Wärtsilä France (французький підрозділ фінської Wärtsilä). Контракт підписаний за підсумками аукціону на поставку запчастин у кількості 1954 одиниць з очікуваною вартістю 239,1 млн грн, який було оголошено 7 вересня 2018 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram