ГоловнаЕкономікаБізнес

З сьогоднішнього дня абоненти мобільного зв'язку можуть змінювати оператора без зміни номера

Набув чинності нормативний акт, прийнятий в 2015 році.

З сьогоднішнього дня абоненти мобільного зв'язку можуть змінювати оператора без зміни номера
Фото: ipress.ua

Оператори мобільного зв'язку з 1 травня 2019 року зобов'язані надавати клієнтам послугу перенесення абонентського номера з кодом іншого оператора. Порядок надання послуг з перенесення абонентських номерів, затверджений НКРЗІ ще в 2015 році, сьогодні набув чинності.

Абонент може змінити мобільного оператора зі збереженням власного абонентського номера. При здійсненні дзвінка на перенесений номер абоненти будуть чути автоматичне голосове повідомлення.

Згідно з порядком НКРЗІ, абонент, який бажає перенести номер, повинен звернутися із заявою до оператора-одержувача. Послуга надається абоненту за плату, розмір якої встановлює оператор-одержувач.

Перехідний період з одного оператора на іншого займає три дні. У цей час абонент зможе вільно користуватися своїм номером. Перервати цю операцію можна буде тільки в перші 36 годин після подання заявки. Після завершення цієї процедури абоненту видадуть нову SIM-карту.

Найбільші мобільні оператори вже готові до запуску послуги перенесення абонентського номера з 1 травня.

Нагадаємо, за даними Держстату, послуги зв'язку в Україні в 2018 році подорожчали на 15,1%, що в півтора разу вище, ніж інфляція загалом (9,8%).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram