ГоловнаЕкономікаДержава

Росія відкликала посла в Білорусі менш ніж через рік після призначення (оновлено)

Його замінив колишній колега Путіна по мерії Санкт-Петербурга.

Росія відкликала посла в Білорусі менш ніж через рік після призначення (оновлено)
Михаил Бабич
Фото: zercalo.org

Посла Російської Федерації в Білорусі Михайла Бабича відкликають із посади.

Про це повідомило російське видання "Коммерсант" із посиланням на кілька можновладних джерел.

"Це обговорюють із минулого тижня", - розповів один із них. Інший підтвердив, що найближчим часом очікується відповідний указ президента РФ Володимира Путіна.

Зазначають, що Бабич, який не є кар'єрним дипломатом, вважався політичним призначенцем. Період його роботи в Мінську збігся з активізацією лінії Москви на глибшу інтеграцію з Білоруссю.

Бабич не пропрацював на цій посаді і року. Його призначили головою дипмісії в Мінськ 24 серпня 2018 року. На цю роботу він перейшов з позиції повноважного представника президента РФ у Приволзькому федеральному окрузі. Дипломатичні співрозмовники розповіли, що рішення скерувати пана Бабича послом приймали в Кремлі. Точно так само вирішувалося і питання його відкликання до Москви.

Нагадаємо, інформацію про те, що Кремль готує повпреда президента РФ в Приволзькому федеральному окрузі Михайла Бабича для дипломатичної роботи в Білорусі, з'явилася в російській пресі ще наприкінці червня минулого року. Докладно про призначення новим російським послом у Білорусі вихідця із силових структур читайте в матеріалі LB.ua "Навіщо Путін готує для Лукашенка "посла війни"?".

Новим надзвичайним і повноважним послом РФ у Мінську став Дмитро Мезенцев.

Дмитро Мезенцев
Фото: kremlin.ru
Дмитро Мезенцев

Протягом останніх трьох років він є членом Ради Федерації, вищої палати російського парламенту, а до цього був генеральним секретарем Шанхайської організації співпраці.

На початку 90-х Мезенцев працював разом із Путіним у мерії Санкт-Петербурга, а пізніше очолював Центр стратегічних розробок, який забезпечував виборчу кампанію Путіна.

У 2009-2012 роках був губернатором Іркутської області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram